Lokosice protiv tri ekipe s Final Foura Lige prvakinja

datum

U Beču su ždrijebom određene skupine EHF Lige prvakinja za sezonu 2022./2023. u kojoj će Hrvatsku predstavljati naš klub.

Lokomotiva je dobila tešku skupinu u kojoj su tri ekipe koje su ove godine igrale na Final Four turniru u Budimpešti: Metz, Gyori Audi ETO KC i Esbjerg. U našoj skupini su još i Rapid Bukurešt, Budućnost Bemax, Storhamar Handball Elite i Kastamonu Belediyesi.

„Tri su sastava sa F4 Lige prvakinje od lani – Gyor, Metz i Esbjerg Tu je Rapid koji je prvak Rumunjske ispred CSM-a, Strohamar koji je druga ekipa Norveške ispred Sole s kojom smo igrali lani u Europa ligi, pa Kastamounu iza kojeg stoje politika, Budućnost koja je mlada, ali uvijek Budućnost. Našu situaciju zasad ne znam, znam da se moramo pojačati, da ćemo imati skoro duplo više utakmica nego lani. To je sve što zasad mogu reći“, prokomentirao je ždrijeb trener Nenad Šoštarić.

Sustav natjecanja u Ligi prvakinja ostao je isti. To znači da je 16 klubova podijeljeno u dvije skupine po osam. Nakon što svatko odigra sa svakim kod kuće i u gostima, dvije najbolje ekipe idu izravno u četvrtfinale, a ekipe od 3 do 6 mjesta igraju osminu finala.

Prvo kolo nove sezone igra se 10./11. rujna 2022. godine. Finale je na rasporedu 3./4. lipnja sljedeće godine.

ostale
novosti