Težak poraz lokosica kod Storhamara

datum

U 2. kolu Lige prvakinja „lokosice“ su izgubile u gostima kod Storhamara s 37:13 (22:7).

Ovako visok poraz rezultat je vidne impresioniranosti naših igračica norveškom ekipom, što je rezultiralo neprepoznatljivo lošom igrom u obrani i nepreciznošću u napadu. Iako, na samom početku utakmice nije tako izgledalo.

Igralo se gol za gol i nakon šest minuta bilo je 4:3 za Storhamar. No, u narednih 13 minuta Lokomotiva postiže samo jedan pogodak i domaća ekipa bježi na 14:4. Naše igračice ni na koji način nisu uspijevale odgovoriti na igru Norvežanki i do kraja poluvremena već je bilo 22:7.

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu, pa je ekipa Storhamara do prve pobjede u Ligi prvakinja u svojoj povijesti došla s pomalo nestvarna 24 gola razlike u svoju korist.

Vratarka domaće ekipe Sofie Ege Grønlund djelovala je u subotu, da citiramo trenera Nenada Šoštarića, kao najbolja golmanica na svijetu i utakmicu je okončala s 19 obrana uz nevjerojatnih 54 posto uspješnosti.

Tina Abdula bila je sa devet pogodaka najefikasnija kod norveškog sastava, a pravi je raritet da je čak 71 posto udaraca prema golu Norvežanki završilo u mreži Lokomotive.

Naša je najefikasnija igračica bila Stela Posavec sa četiri pogotka, a Klara Birtić i Lara Burić dodale su po tri.

„Ovo što smo odigrali danas je nevjerojatno i neprihvatljivo. Jako dobro znamo kako Storhamar igra i u obrani i u napadu i za to smo se pripremali cijeli tjedan. No, ne znam kojim bi riječima opisao to kako smo mi danas igrali u obrani. Mislim da smo u 60 minuta napravili jedan ili dva prava faula i to je nedopustivo. S druge strane, u napadu je problem bio usredotočenost na realizaciju. Ako je najbolja igračica suparničke ekipe vratarka, to znači da nije bilo koncentracije u našem napadu. Sve su naše lopte išle poluvisoko, a svi znamo da golmanice u Norveškoj i Skandinaviji odlično pokrivaju poluvisoke šutove i da im treba pucati visoko. Naše vanjske igračice, osim Stele, nisu uopće išle ravno na gol nego su igrale nekakav ‘mini rukomet’ lijevo-desno, što znači da nisu imale dovoljno hrabrosti, a bez toga se na ovoj razini ne može igrati rukomet“, vidno je razočaran bio trener Nenad Šoštarić nakon utakmice.

Ni Stela Posavec nije uspjela pronaći ništa dobro u igri svoje ekipe.

„Bila je ovo jako teška utakmica za nas, od samog početka nismo uspjele uhvatiti njihov ritam i već su nam u prvom poluvremenu postigle puno pogodaka iz kontri i polukontri i tu su napravile veliku razliku. Nismo se uspjele posložiti u obrani, a imale smo i lošu realizaciju u napadu, pa je sve to rezultiralo ovim visoki porazom“, rekla je kapetanica Lokomotive.

ostale
novosti