Trener Šoštarić: „Ovo što mi radimo i u uvjetima u kojima radimo je čudo“

datum

Pobjedom protiv Umaga 36:19 u posljednjem kolu 1. HRL za rukometašica Lokomotiva je osvojila četvrti naslov prvakinja Hrvatske.

Na put do naslova osvrnuo se trener Nenad Šoštarić.

„Kad smo počeli s pripremama u Ivanić Gradu prije skoro godinu dana svi su sa skepsom gledali na neku novu, mladu, potpuno preuređenu Lokomotivu. Otišlo nam je nekoliko važnih igračica i opet smo počinjali ispočetka. Osnova svega je rad i vjerovanje u ono što radite i u ljude s kojima radite. Sve to zajedno donosi cilj. Ja na početku svake sezone pred svoju ekipu postavljam najveće ciljeve. Uvijek sam govorio da je sezona uspješna ako osvojimo nešto. Od 2017. godine Lokomotiva je osvojila Challenge Cup, dva Kupa Hrvatske i prvenstvo Hrvatske. Ovo što mi radimo i u uvjetima u kojima radimo je čudo. To nije realnost! Ponosan sam na cure koje su dale sve od sebe, usklađivale svoje školske obaveze na vrlo ozbiljnim fakultetima s treninzima i utakmicama. Stalno proizvodimo igračice, no iz dobro poznatih razloga one odlaze. Meni je jako žao što se u ovdje ne može složiti jedna domaća ekipa koja bi odigrala Ligu prvakinja. Cure bi ostale za pola novaca koje im daju drugi, no, mi im ne možemo ponuditi ni tu polovicu. To je tragedija sporta u gradu Zagrebu, a naročito tragedija ženskog spota u gradu Zagrebu i u Hrvatskoj, on se nikako ne vrednuje. U ovom trenutku ja imam jednu viziju sljedeće sezone. Nama uz mlade trebaju na određenim mjestima tri ili četiri iskusne igračice želimo li igrati ozbiljno Ligu prvakinja“, rekao je Šoštarić

Kapetanica Lokosica Dora Kalaus oprašta se s naslovom od kluba u kojem je provela pet godina.

„Ovaj trofej je rezultat cijelog rada i svih onih muka koje su nas zadesile u prošlih sezona i ove sezone. Koliko je samo ozljeda bilo! Ovo je nagrada za sav taj trud. Utakmica u Koprivnici nam je pokazala što sve možemo ove sezone i ona nam je bila vjetar u leđa. Bila je to jedna od naših najbolje odigranih utakmica ove sezone i sve kasnije je dolazilo iz toga. Kod mene su emocije bile prisutne cijeli dan i kad je počela utakmica nisam uopće razmišljala o utakmici. Ona je bila nagrada za sve i samo sam htjela da se nitko ne ozlijedi i da utakmica što prije završi. Podvojenih osjećaja nema, sretna sam što sam danas tu. Moja poruka ekipi za sljedeću sezonu je da vjeruju u sebe i da dalje nastave raditi i ne razmišljaju o bilo čemu sa strane. Bitno je da su one ekipa i to im jedino želim“, zaključila je Dora.

ostale
novosti