Šoštarić: Njihova vanjska linija bi pobjeđivala i u muškoj Premijer ligi

datum

Foto: Ivan Santro

Rukometašice Lokomotive u 8. kolu Lige prvakinja gostuju kod danskog Team Esbjerga, s kojim su prošle subote igrale u Zagrebu.

Utakmica se igra u subotu u 18 sati, uz izravan TV prijenos na Arena Sport 2.

Novi dvoboj s Dankinjama su najavili igračica Lokomotive Ana Malec i trener Nenad Šoštarić.

Ana Malec, igračica RK Lokomotiva Zagreb:

Esbjerg će sigurno igrati na Final Fouru i boriti se za pobjedu. U Zagrebu smo ušle u utakmicu relativno dobro, igrale smo onako kako smo se dogovorile – s puno discipline u igri i sa što manje grešaka. Obrana je bila dobra, u napadu smo stvarale šanse, no i promašile poneku veliku prigodu s crte, ali sve je uglavnom bilo dobro. Još ćemo malo proanalizirati što je bilo dobro, a što loše u prošloj utakmici, probati to popraviti i smanjiti broj pogrešaka. Pokušat ćemo, koliko je moguće, zaustaviti njihovu tranziciju koja im je najjače oružje i svesti njihove lagane pogotke na minimum. Probat ćemo pronaći i neke rupe kod njih na širokim pozicijama. No, mislim da i trener i mi možemo biti zadovoljni napretkom koji smo pokazale prošle subote.

Ana Malec_audio_mp3

Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotiva Zagreb:

Esbjerg je ekipa koja sigurno vrijedi finala Final Foura. Njihova vanjska linija bi pobjeđivala i u hrvatskoj muškoj Premijer ligi i o njihovoj je kvaliteti suvišno govoriti. Mi moramo kod njih dovršiti neke stvari koje u Zagrebu nismo napravili. Sjetite se da smo imali dobar rezultat i igračicu više, ali smo umjesto strpljivog traženja prilike za pogodak žurili i primili dva pogotka i tu se utakmice prelomila. Isto to nam se dogodilo i u Győru, a o takvim stvarima ovisi hoćeš li utakmicu protiv takvih suparnica izgubiti s 10, 12 ili sa 6 do 8 pogodaka, što nije isto. To se zove disciplina u igri, koja je usko vezana uz koncentraciju, uz situacijsko znanje i uz navike koje se moraju stjecati. Dakle, moramo igrati još discipliniranije, biti borbeni kakvi smo bili u Zagrebu i biti malo bolji u fazi realizacije.

Nenad Šoštarić_audio_mp3

ostale
novosti