Šest pogodaka Malec u porazu protiv Thüringera

datum

U posljednjem kolu grupnog dijela natjecanja u EHF Europskoj ligi za žene, Lokomotiva je u Njemačkoj poražena od Thüringera 29:17. Lokosice je napadački predvodila Ana Malec sa šest pogodaka. Kristina Prkačin dodala je četiri, dok je Antonija Mamić obranila 13 lopti.  

Lokomotiva je dobro izgledala u prvom dijelu. Posljednji egal bio je na 6:6, držala je Lokomotiva priključak sve do 10:9, međutim domaća ekipa na predah odlazi sa prednošću 13:10. Napad su predvodile Ana Malec i Kristina Prkačin, dok je s druge strane na razini između vratnica bila Antonija Mamić.

Nažalost, utakmica je rezultatski riješena na početku drugog dijela kada. Thüringer s predaha dolazi očigledno bolji nego u prvom dijelu, ponajprije u obrani koja funkcionira sjajno i njemačka ekipa u samo par minuta odlazi na +5 (16:11). Desetak minuta kasnije rezultat na semaforu je 24:14 i pobjednik je odlučen.

Na kraju 29:17 uz šest pogodaka Ane Malec, četiri Kristine Prkačin i tri Tene Japundže. Antonija Mamić utakmicu je završila s 13 obrana. Kod Thüringera šest pogodaka Kathrin Pichlmeier, te 16 obrana Dinah Eckerle.

Lokomotiva europsku sezonu završava bez bodova, međutim sigurno je kako će iskustvo igranja europskih utakmica biti od velike važnosti u utakmicama koje slijede do kraja sezone. U sljedećem susretu, Lokomotiva će u derbiju hrvatske lige ugostiti Podravku. Susret je na rasporedu 24.2. u 17.00 sati.

Thüringer – Lokomotiva 29:17 (13:10)

Thüringer: Eckerle 16 obrana, Roth 2 obrane; Pichlmeier 6, Matthijs 5, Lott 5, Hendrikse 3, Frey 2, Tanabe 2, Stockshlader 2, Gullberg 2, Reichert 2, Niederwieser, Kundig, Rode, Huber. Trener Herbert Muller.

Lokomotiva: Mamić 13 obrana, Kraljević; Malec 6, Prkačkin, 4, Japundža 3, Sedloska 2, Tupek 1, Trunkova 1, Marić, Burić, Ćurić, Dramac, Lisjak, Bilandžić, Zrilić. Trener Vedran Krkač. 

ostale
novosti