Šest pogodaka Malec u porazu Lokomotive protiv Esbjerga

datum

U susretu 7. kola EHF Lige prvakinja, Lokomotiva je u Sutinskim vrelima ugostila danski Esbjerg. Ekipa koja u svojim redovima ima između ostalog šesterostruku osvajačicu EHF Lige prvakinja Noru Mork te najbolju igračicu sa nedavno završenog EHF Europskog prvenstva Henny Reistad slavila je u Zagrebu 30:18 (14:8).

Lokomotiva je dobro otvarila utakmicu. Naglasak je naravno bio na obrani, dok su Lokosice u napadu imale problema protiv sjajne obrane Dankinja. Nakon uvodnog problema s realizacijom, Lokomotiva je ipak zaigrala strpljivije u napadu te nakon 20 minuta stiže na četiri gola zaostatka (6:10).

Dankinje do kraja prvog dijela nastavljaju istim tempom, trener Jesper Jensen rotira ekipu koja na sjajan način kažnjava svaku napadačku grešku Lokomotive i gošće na predah odlaze sa +6 (14:8). Lokomotivu je predvodi Ana Malec sa tri pogotka te Lena Ivančok sa šest obrana dok su za Esbjerg po četiri puta precizne bile Nora Mork i Anne Tolstrup Petersen.

Dankinje nastavljaju jednakom brzinom i intenzitetom i u drugom dijelu te nakon nepunih deset minuta po prvi puta bježe na +10 (9:19). Glavnu riječ kod gošći u drugom dijelu vodila je Mette Tranborg – kako u napadu, tako i u obrani te Henny Reistad. Strpljivom igrom u napadu te kvalitetnim obrambenim izdanjem,  Lokomotiva je ipak onemogućila dansku ekipu da znatnije poveća prednost te susret završava rezultatom 18:30.

Za Lokomotivu Ana Malec je postigla šest pogodaka, dok je Lena Ivančok skupila deset obrana. Kod Esbjerga sedam pogodaka Henny Reistad i 13 obrana Amalie Milling.

Iduća utakmica Lokomotive na rasporedu je za samo tri dana kada Lokosice putuju u Bjelovar u sklopu hrvatskog prvenstva. Idući okršaj u EHF Ligi prvakinja na redu je već za tjedan dana u Danskoj protiv istih protivnica.

LOKOMOTIVA ZAGREB – ESBJERG 18:30 (8:14)

Lokomotiva Zagreb: Ivančok 9 obrana, Novosel; Burić 2, Tupek 1, Malec 6 (4), Birtić, Posavec 2, Ćurić 1, Dramac 1, Kaludjerović 3, Lisjak 1, Bilandžić, Sedloska 1, Škaric, Zrilić, Jarak. Trener Nenad Šoštarić.

Team Esbjerg: Milling 13 obrana, Lund; Nielsen 2, Moller 1, Mork 4 (2), Heindahl 1, Breistol 3, Turkoglu 1, Tranborg 5 (1), Reistad 7, Petersen 5, Jacobsen 1. Trener Jesper Jensen.

Izjave nakon utakmice:

Nenad Šoštarić, trener Lokomotive:
“Igrali smo danas protiv jedne od najboljih ekipa u Europi sa najmlađim rosterom u ovogodišnjem izdanju EHF Lige prvakinja i to je bilo vidljivo. Odigrali smo korektnu utakmicu obzirom na situaciju a situacija je takva da smo izgubili sedam igračica reprezentativnog kalibra od prošle sezone. Ovo natjecanje je u ovom trenutku preteško za nas, kvalitetno gledano, međutim na nama je da koristimo ovu priliku najbolje što znamo.”

Ines Lisjak, igračica Lokomotive:
“Čestitke mojim suigračicama na današnjem izdanju ali naravno čestitke i Esbjergu na pobjedi. Odigrale su sjajnu utakmicu, mi smo dale sve od sebe i rezultat je na kraju takav kakav je. Na nama je da treniramo i napredujemo iz dana u dan.” 

ostale
novosti