Pobjeda protiv Dugog Sela uz previše pogrešaka

datum

Foto: Ivan Santro

U utakmici 5. kola 1. HRL Lokomotiva je u Domu sportova pobijedila ekipu Dugog Sela 55 sa 26:23 (16:9).

Nakon nesigurnog početka, odlično su Lokosice odigrale zadnjih 20 minuta prvog poluvremena i na odmor otišle s prednošću od sedam pogodaka. Ta se prednost više nije povećavala. U nastavku utakmice su gošće održavale tu razliku, da bi u zadnjih 10 minuta odličnom igrom i uz dosta pogrešaka naših igračica došle na samo tri pogotka zaostatka.

Trener Nenad Šoštarić bio je iznimno nezadovoljan raspletom utakmice.

“Ne mogu biti zadovoljan. Postoje vrlo jednostavna pravila koja kažu da ako nakon zvižduka igrač ne ostavi loptu na mjestu, to je dvije minute. Dva puta igračice Dugog Sela su to napravile, ni jednom nije bilo isključenja. Prekršaj na jednoj strani je penal, na drugoj strani je deveterac. Što je previše je previše. Odigrali smo dobrih 40 minuta, 20 minuta loših, zahvaljujući i svojim pogreškama, ali i sudačkim. Dugo Selo je ekipa koja ima svoje kvalitete, ali u normalnoj igri ta utakmica završava sedam, osam razlike za nas, a ne tri. Svatko može pogriješiti, griješim i ja, i igračice, pa i suci, ali ako igraju druga i treća ekipa prvenstva, neka sude najbolji suci”, rekao je trener Lokomotive.

Kod Dugog sela je čak devet pogodaka iz 11 pokušaja postigla Josipa Bebek, četiri je zabila Bernarda Čalušić, dok je Mara Budić imala 11 obrana.

U našoj ekipi najefikasnija je bila Stela Posavec sa sedam pogodaka iz osam pokušaja, a po četiri su zabile Mia Tupek i Marija Kaluđerović. Lena Ivančok je obranila 11 udaraca suparnica.

“Prvih deset, 15 minuta nismo otvorile kako smo se dogovorile, ali do poluvremena smo dignule prednosti. Međutim, zadnjih 15 minuta utakmice napravile smo nekoliko tehničkih pogrešaka u napadu, suparnice koje su trkačka ekipa su to iskoristile, odigrale su par kontranapada i na kraju je bilo gusto. Nismo podcijenile Dugo Selo, znali smo da su jako dobra ekipa, sigurno među tri, četiri najbolje u ligi. Dobro su se pripremile za nas, mi nismo odigrale kako smo se dogovorile. U obrani je malo curilo na nekim pozicijama, u napadu nekoliko tehničkih pogrešaka. Na kraju ipak zaslužena naša pobjeda, ali smatram da to treba biti puno bolje“, rekla je Ana Malec nakon utakmice.

ostale
novosti