Naše cure donijele srebro s Mediteranskih igara u Oranu

datum

Naše cure donijele srebro s Mediteranskih igara u ranu

Naše rukometašice osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, nakon što su u finalu poražene od Španjolske 29:25. To je drugo mediteransko srebro u povijesti za našu reprezentaciju. Uz to još imamo jedno zlato i dvije brončane medalje. 

Hrvatska je finale odigrala oslabljena za dvije „Lokosice“, Luciju Bešen i Andreu Šimaru koje su ozlijeđene tijekom turnira.

„Mogu samo reći da sam izuzetno ponosan na ove cure, na sve ono što su podnijele u ovih 20 dana, od Preloga pa preko Alžira, onog prvog dijela pa sad i sela te utakmica. Mi ni najmanjih problema s njima nismo imali, ponašale su se onako kako se trebaju ponašati igračice koje zastupaju Hrvatsku. Dale su sve od sebe i postigli su ono što je malo tko očekivao. Došli smo do finala i u tom finalu se definitivno nismo osramotili. Odigrali smo jako, jako dobru utakmicu. Tih par promašenih šutova i tehničkih greškica su nas doveli u situaciju da izgubimo, to ništa ne znači. Mi smo na ovom turniru pokazali da Hrvatska ima budućnost, da Hrvatska ima srce, da je ovo ipak većina igračica koje uobičajeno nemaju šansu igrati za Hrvatsku, ali svaka od njih je pokazala srce i ogromnu želju da u budućnosti bude dio onoga što se zove hrvatska reprezentacija“, poručio je izbornik Nenad Šoštarić.

U mediteranskom srebru reprezentacije, Lokomotiva je sudjelovala sa šest igračica. Uz već spomenute Luciju Bešen i Andreu Šimaru, u Oranu su bile još i Tena Japundža, Stela Posavec, Tena Petika i Ana Malec, uz izbornika Nenada Šoštarića i trenera vratarki Matiju Bilušića.

ostale
novosti