Lokosice teže od očekivanog do pobjede protiv Zrinskog

datum

Foto: Ivan Santro

Rukometašice Lokomotive pobijedile su u Kutiji šibica Zrinski iz Čakovca s 28:21 (13:13), no do te pobjede nisu nimalo lako došle.

Gošće su nakon 8. minuta igre vodile 6:2, a to se u domaćoj ligi ne događa u Zagrebu baš često. Zrinski je skoro cijelo prvo poluvrijeme bio u vodstvu, a na odmor se otišlo s 13:13. No, pet minuta nastavka Lokomotiva je postigla pet pogodaka, a nije primila ni jedan. Nakon toga su Lokosice preuzele kontrolu nad utakmicom, a da nije bilo nekoliko početničkih pogrešaka konačan rezultat je mogao biti i uvjerljiviji.

Stela Posavec je postigla šest pogodaka, Lena Ivačnok je imala 11, a Ema Novosel dvije obrane. Kod gošći 13 obrana Marte Kozjak i devet pogodaka Selene Milošević uz čak 23 udarca po golu Lokomotive. 

Trener Nenad Šoštarić, dakako, nije bio nimalo zadovoljan nakon utakmice.

„Moramo biti iskreni, ovo ne valja ništa. Kako mislite igrati utakmicu u kojoj promašite pet kontri i četiri sedmerca? Kako mislite igrati utakmicu u kojoj se ne pridržavate osnovnih postulata koje vam trener kaže? Mi smo odmah u startu promašili dvije kontre i zicere. Obrana je stalno istrčavala van za što kod Zrinskog nema nikakve potrebe jer jedino Milošević može puknuti izvana. I onda dođeš u situaciju da loviš rezultat. U drugom poluvremenu, pokraj naših desnih vanjskih za koje mi mislimo da su potencijali, i one to uistinu jesu, morali smo staviti dešnjakinju na desnu vanjsku i Ana Malec je to odlično odigrala. Odigrali smo korektno drugo poluvrijeme iako je i tu bilo pogrešaka, no jako su me iziritirali neki naši sportski neinteligentni potezi u svega 20 sekundi do kraja, pa umjesto na deset utakmicu završimo na sedam razlike. Kod nekih igračica je bila više nego vidljiva ova velika pauza. Bilo je previše ‘blackouta’ i jedino su Stela i Lena imale kontinuitet u igri. No, mi sigurno nećemo odustati od našeg načina rada. Mi moramo iz punog treninga biti sposobni bez problema pobijediti sve ekipe u prvoj ligi osim, naravno, Podravke, možda Dugog Sela i Bjelovara. To smo trebali i danas, ali nismo“, rekao je trener.

Tena Japundža vrlo je kratko prokomentirala igru svoje ekipe:

„Prvo poluvrijeme nismo igrale onako kako smo se dogovorili. Obrana nije bila dobra, ali ni napad. Promašile smo puno zicera i tako se ne može igrati. Drugo poluvrijeme smo popravile obranu i malo nam je napad bio bolji, ali opet u cjelini nismo igrali ono što smo se dogovorili. Previše promašenih zicera, kontri i penala…, ponavljam tako ne možemo igrati.“

ostale
novosti