Lokomotiva u Metzu pretrpjela poraz koji zabrinjava

datum

Lokosice su izgubile i šesti susret u Ligi prvakinja. Rukometašice francuskog Metza pobijedile su na domaćem terenu s 38:13 (20:6).

Nakon pogotka za 1:0 u prvoj minuti, naše su igračice u narednih 15 minuta postigle još samo jedan i već nakon 20 minuta francuska je ekipa imala 10 pogodaka prednosti.

Rezultatsko potonuće je nastavljeno i u drugom dijelu. U obrani je i dalje bilo puno propusta, a u napadu puno oklijevanja i pogrešaka, pa je u 42. minuti Lokomotiva već zaostajala 20 pogodaka, da bi do kraja taj zaostatak narastao i na prevelikih -25 golova.

Kod Lokomotive Stela Posavec je postigla četiri pogotka, a Mia Tupek, Ana Malec, Marija Kaluđerović i Leonida Gičevska po dva. Metz predvodila Chloe Valentini sa sedam pogodaka.

Trener Nenad Šoštarić bio je nakon utakmice vidno razočaran.

„Nažalost, ispali smo ekipa bez karaktera, bez znanja. Bez karaktera jer apsolutno se nismo potukli u obrani nismo napravili ništa. Oni su imali pucački trening. Naše jadne golmanice su na kraju završile s 10 posto obrana, dok su zahvaljujući dobroj igri u obrani njihove golmanice imale 58 posto i 42 posto. Još su nam nakon toga zabili ne znam koliko, desetak golova iz kontranapada. Sastavni dio naše igre trebao je biti zaustavljanje, nema golova iz kontranapada, agresivna igra u obrani, dugačak napad. Ništa od toga nismo ostvarili. Ja preuzimam krivicu na sebe, ja sam kriv. Ja sam taj koji je selekcionirao ove igračice, igračice bez karaktera, bez srca koje razmišljaju samo o sebi“, rekao je Šoštarić.

Ni Tena Japundža nije vidjela ništa dobro u igri naše ekipe.

„Bilo je loše, nismo se pridržavale ničega od onoga što su nam treneri rekli da moramo raditi. Nismo se borile, nismo se vraćale natrag u obranu, iskontrirale su nas, golmanice smo ostavile da budu same, Francuskinje su šutirale bez faula. Tako ne možemo igrati, tako ne možemo dalje. One su igrale kako uvijek igraju, znale smo da su dobre, da imaju vrhunske igračice, ali nisu ni one vanzemaljci. Mi smo te koje su zakazale i nismo odigrale kako treba“, rekla je Tena.

ostale
novosti