Lokomotiva u gostima bolja od vrlo dobrih Osječanki 

datum

Foto: Ivan Santro

U unaprijed odigranoj utakmici 4. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene Lokomotiva je pobijedila Osijek u gostima s 22:18 (10:7).

Nakon vodstva Osijeka 7:6 u 14. minuti, lokosice su do kraja poluvremena serijom od četiri pogotka otišle na vodstvo 10:7

Na početku drugoga dijela su Osječanke s četiri pogotka u nizu došle do 11:11, no bilo je to ujedno i posljednje izjednačenje na utakmici. Ozbiljnom igrom do kraja susreta naša je ekipa došla do pobjede 22:18.

Katarinu Borac je na vratima Osijeka imala 13 obrana, a Lea Hren je zabila pet pogodaka. Kod Lokomotive 13 obrana imala je Lena Ivančok, a sedam pogodaka Stela Posavec.

„Ova utakmica u Osijeku je nažalost jedna u nizu koju mi na gostujućim terenima igramo slabije nego kod kuće. Nekako djelujemo, ja to zovem ‘šepavo’, promašujemo puno čistih zicera. Danas smo promašili 15, 16 ako ne i više zicera, a u ozbiljnim utakmicama nam se to vraća i u ozbiljnim utakmicama se to ne može dobit. Isto tako, moramo znati da smo mi u zadnjih 12 dana odradili samo jedan zajednički trening s obzirom da sam ja bio u reprezentaciji, jedne su cure bile u reprezentaciji Makedonije i Austrije, i recimo Lena Ivankoč je još u nedjelju navečer bila u Rumunjskoj. U ponedjeljak nismo imali trening jer su genijalci počeli u Domu sportova radit po dvorani dan ranije nego što je bilo predviđeno, pa kad smo došli na trening rekli su da treninga nema, to je dokaz odnosa prema ženskom sportu i ženskom rukometu grada Zagreba. Mi smo jedino jučer imali trening, međutim, to nije isprika za ovo danas“, nezadovoljan je nakon utakmice bio trener Nenad Šoštarić.

I Klara Birtić je vidjela previše propusta u igri napše ekipe:

„Prvo bi htjela čestitati svojim suigračicama na krajnjoj pobjedi. Nije bilo dobro, nismo pogađali zicere. Obrana je dobra, golman nas nije baš pratio, sami smo krivi zbog naših promašenih zicera. Nadam se da ćemo dalje puno bolje, ne smiju nam se ponavljati ovakve situacije. Trebamo lako riješiti utakmicu na početku da možemo mirno završiti. Za kraj čestitam protivnicima i svojim curama na pobjedi.“

ostale
novosti