Lokomotiva se porazom oprostila od domaće publike u Ligi prvakinja
lokomotiva - storhamar, klara birtić

datum

Foto: Ivan Santro

U 13. kolu grupne faze EHF Lige prvakinja, rukometašice Lokomotive su u Sutinskim vrelima ugostile norveški Storhamar koji je pobijedio sa 31:22 (17:12).

Gošće je do pobjede predvodila sjajna Anniken Obaidli sa 11 pogodaka dok je u redovima Lokomotive najbolja bila Lena Ivančok sa 14 obrana. Ana Malec i Klara Birtić pogodile su svaka po šest puta.

Norvežanke su bolje otvorile utakmicu, bile su čvrste u obrani i brze u polukontri. Trener lokosica Nenad Šoštarić puno je rotirao u prvih 30 minuta pokušavajući pronaći ‘dobitnu kombinaciju’ u napadu međutim obrana gošći je izgledala sjajno. Kada na to dodamo osam obrana vratarke Eli Marie Raasok, jasno je zašto Storhamar na poluvrijeme ootišao s prednošću od pet pogodaka razlike (17:12).

Anniken Obaidli je u prvom poluvremenu zabila čak sedam golova, dok je kod Lokomotive Klara Birtić precizna bila pet, a Tena Petika tri puta.

S nekoliko sjajnih obrana istaknula se i Lena Ivančok je nakon pola sata igre imala sedam obrana.

Storhamar je predvođen sjajno raspoloženom Anniken Obaidli nastavio istim tempom i u drugom dijelu te polako dizao prednost. Obrana Lokomotive u drugom dijelu izgledala je nešto bolje, ali u napadu su se lokosice i dalje mučile. Priliku za udarac najlakše su pronalazile Ana Malec i Klara Birtić dok je napadom, umjesto Stele Posavec, dirigirala Mia Tupek.

U posljednjih pet minuta susreta ušlo se s prednošću gošći od 30:22 da bi na kraju norveški Storhamar na kraju ostvario pobjedu 31:22. Gošće je do pobjede predvodila sjajna Anniken Obaidli sa 11 pogodaka, dok je u redovima Lokomotive najbolja bila Lena Ivančok sa 14 obrana. Ana Malec i Klara Birtić pogodile su svaka po šest puta.

Bila je ovo pretposljednja utakmica Lokomotive u Ligi prvakinja, u posljednjem kolu igračice Nenada Šoštarića gostuju u Bukureštu kod Rapida.

Iduća utakmica na rasporedu je 11. veljače kada rukometašice Lokomotive u hrvatskom prvenstvu gostuju kod Splita.

Nenad Šoštarić, trener Lokomotive:
“Imamo puno problema s ozljedama međutim, kada usporedim ovu i neke od naših prvih utakmica u Ligi prvakinja ove sezone, smatram da smo napravili veliki iskorak. Kod kuće smo odigrali nekoliko zaista sjajnih utakmica i moram još jednom naglasiti da je ova sezone jedna velika lekcija za nas i ulaganje u ono što budućnost donosi. Učimo i napredujemo – to je ono najvažnije. Storhamar je danas bio bolji i na tome im čestitam.”

Tena Petika, igračica Lokomotive:
“U početku smo bili dobri u napadu međutim obrana je bila problem. Kasnije smo promijenili obranu u 6-0 koja je funkcionirala bolje, Lena Ivančok je bila sjajna, ali su nas promašaji i izgubljene lopte koštale boljeg ukupnog rezultata na kraju.”

Lokomotiva – Storhamar 22:31 (12:17)

Lokomotiva: Ivančok 15 obrana, Novosel; Burić, Tupek, Malec 6 (5), Birtić 6, Posavec 3, Ćurić, Dramac, Petika 4, Japundža 3, Bilandžić, Sedloska, Škarić, Fureš, Jarak. Trener Nenad Šoštarić.

Storhamar: Gronlund 1 obrana, Raasok 14 obrana; Amundsen, Svendsberget 3, Hogseth, Johansson 1, Jakobsen 2, Abdula 5, Lofqvist 3, Fredrikson, Ellertsen, Jacobsen, Obaidli 11 (5), Zschocke 3, Nestaker 3 (2). Trener Finn Kenneth Gabrielsen.

ostale
novosti