Lokomotiva predstavila nove igračice i ambicije za Ligu prvakinja

datum

Tri dana prije prve utakmice Lige prvakinja protiv Rapida iz Bukurešta, Lokomotiva je predstavila ekipu i ambicije kluba u ovom elitnom rukometnom natjecanju.

Direktorica kluba Klaudije Bubalo rekla je da je igranje Lige prvakinja u svakom pogledu veliki izazov, koji su u klubu odlučili prihvatiti.

„Bilo je puno upita trebamo li uopće igrati Ligu prvakinja, no odustajanje ni u jednom trenutku nije dolazilo u obzir. Mi nemamo novaca za skupa pojačanja, nemamo ni pravu dvoranu, pa ćemo domaće utakmice igrati u dvorani Sutinska Vrela. Tamo ćemo montirati podlogu koju smo sami morali kupiti. No, ne možemo zbog svih naših problema uzeti curama priliku za koju su se izborile, da igraju protiv najjačih europskih ekipa“, rekla je direktorica kluba.

Trener Nenad Šoštarić poznat je po ambicioznom pristupu svakom natjecanju.

„Molio bih vas za malo strpljenja jer neće nam u početku biti lako protiv ekipa u kojima jedna igračica košta više od cijele naše ekipe, ali mi ćemo se kroz natjecanje sigurno dizati. Mlada smo ekipa i imamo puno novih igračica i mi smo već sada bolji negoli smo bili lani kad smo osvojili prvenstvo. A moja se ambicija zna: u svakoj utakmici idemo na pobjedu jer to je smisao sporta i ja ne znam drukčije razmišljati“, kaže Šoštarić.

I ambicije kapetanice ekipe Stele Posavec su vrlo jasne.

„Želim se natjecati protiv najboljih kako bih i ja jednom došla na tu razinu. Nove cure su se jako dobro uklopile u ekipu i sigurna sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Svima je stalo da se dokažemo na najvećoj pozornici. Veselimo se tom izazovu“, rekla je.

Predstavljene su na konferenciji za mediji i nove igračice kluba – Sanja Dabevska, Leonida Gičevska, Marija Kaluđerović, Sara Sablić, Mia Tupek, Klara Birtić, Željana Rašić i Kristina Dramac.

ostale
novosti