Lokomotiva hrabro pala protiv Metza

datum

Foto: Ivan Santro

U dvoboju 9. kola EHF Lige prvakinja, Lokomotiva je u nedjelju u Sutinskim vrelima ugostila francuski Metz. Na kraju Francuskinje su slavile sa 27:18, a kod lokosica su najefikasnije bile Ana Malec s pet pogodaka i Klara Birtić s tri.

Francuskinje od samog početka utakmice opravdavale ulogu favorita – u obrani su bile čvrste, a u polukontri brze i efikasne predvođene sjajnom Brunom de Paulom. Lokomotiva je obranu gošći probijala na mahove preko Stele Posavec i Klare Birtić koje, kao i Ana Malec, prvi dio završavaju sa po dva pogotka, ali nije to dovoljno da se utakmica dovede u ozbiljniju rezultatsku neizvjesnost te su Francuskinje na odmor otišle s prednošću od sedam golova (13:6).

Lokomotiva je nastavak otvorila puno bolje – čvršće i pokretnije u obrani, a s druge strane strpljivo i koncentrirano u napadu koji su predvodile Stela Posavec i Mia Tupek. Dodala je nekoliko važnih obrana i Lena Ivančok te je Lokomotiva sredinom drugog dijela stigla samo na četiri gola zaostatka (16:20). Trener gostiju nakon toga pozvao je minutu odmora nakon koje Metz ponovno povećao prednost i na kraju stigao do pobjede 27:18.

Kod Lokomotive najefikasnijsu bile Ana Malec sa pet i Klara Birtić sa tri pogotka dok je Lena Ivančok dodala devet obrana. Kod Metza sjajna Sarah Bouktit kako u obrani – tako i u napadu sa pet pogodaka kao i Debbie Bont.

Iduća utakmica na rasporedu je u srijedu kada lokosice u hrvatskom prvenstvu dočekuju Umag.

Nenad Šoštarić, trener Lokomotive:

“Uvijek govorim, ovo je maraton a ne sprint. Prije nekoliko dana smo pobijedili Podravku i vidi se da smo još uvijek umorni međutim odigrali smo dobru utakmicu. Prvih 15 minuta drugog dijela je bilo zaista dobro međutim, naravno, rukomet se ne igra samo 15 minuta. Teško je, imamo problema ali vidim da rastemo iz utakmice u utakmicu i to je ono što me veseli. Izgledali smo znatno bolje nego u prvom susretu u Metzu i to znači da smo na pravom putu.”

Lara Burić, igračica Lokomotive:
“Čestitke Metzu naravno na pobjedi. Odigrali smo bolje nego u Francuskoj i bez obzira na poraz vjerujem da smo pokazali kako možemo i znamo kako te vjerujem da u sljedećoj godini možemo očekivati puno.”

Lokomotiva – Metz 18:27 (6:13)

Lokomotiva: Ivančok 9 obrana, Novosel; Burić 1, Tupek 2, Malec 5, Birtić 3, Posavec 2, Ćurić, Dramac 1, Kaluđerović 2, Bilandžić, Sedloska, Škaric 2, Zrilić, Jarak. Trener Nenad Šoštarić.

Metz: Depuiset 3 obrane, Sako 8 obrana; de Paula 3, Valentini 3, Jorgensen, Horaček, Bont 5, Burgaard, Kanor 1, Jacques 4, de Jesus, Bouktit 5, Barthelemy 2, Maslova 2, Le Blevec 2. Trener Emmanuel Mayonnade.

ostale
novosti