Lagana pobjeda za kraj godine

datum

Foto: Ivan Santro

U zaostalom susretu 10. kola 1. HRL Žene Lokomotiva je pobijedila Umag te potvrdila prvo mjesto na ljestvici u prvom dijelu sezone.

U zadnjoj utakmici 2022. godine Lokomotiva je slavila protiv Umaga s 40:17 (21:9).

Od početka utakmice Lokomotiva je diktirala ritam utakmice. Već u 16. minuti imale su Lokosice 10:4. Do kraja prvog poluvremena rezultat je već bio velikih 21:9. Treba reći da su gošće zbog ozljeda i bolesti u Zagreb stigle sa samo 10 igračica i dvije vratarke što je dodatno utjecalo na njihovu smanjenu rotaciju ekipe.

U drugom poluvremenu naše su igračice nastavila tamo gdje su stale u prvom dijelu pa je minus Umaga bivao sve veći do konačnih 40:17. Kod lokosica najefikasnija je bila Ana Malec s osam pogodaka, a Lena Ivančok upisala je velikih 16 obrana. Umag je predvodila Mela Mehmedović sa šest zgoditaka.

Trener Nenad Šoštarić bio je vidno zadovoljan.


„Ušli smo ozbiljno u ovu utakmicu, dali smo svim igračicama šansu da igraju i jako mi je drago da je svaka od njih nešto pokazala. Rekao sam im da hoću da u ovoj utakmici uživaju i da se vesele zadnjoj utakmici u godini. Da bismo ostvarili svoje ciljeve moramo pobjeđivati i nastaviti raditi. Isto tako moramo i odmoriti igračice jer ovo nam je bila 19. utakmica u dva mjeseca i umor je dostigao svoju granicu. Lijepo je vidjeti da su cure narasle u ovom periodu u odnosu na početak sezone, ovo je sada jedna sasvim drukčija priča. Iako smo opet bili oslabljeni jer smo igrali bez Japundže, bez Petike, bez Lisjak… Drago mi je da sam dao veliku minutažu Ivi Zrilić. Govorimo o curi koja ima 18 godina i koju u perspektivi vidimo kao nasljednicu Stele Posavec, s kojom dijeli sličan stil igre, brzinu razmišljanja, kretanja… Što više te djece uspijemo kroz školu rukometa razviti bit će nam ljepše i lakše. Sad svima želim vesele blagdane i sretnu novu godinu.“

A spomenuta Iva Zrilić je rekla:


„Kada je riječ o mojoj igri, uvijek može bolje, ja to uvijek sama sebi kažem, ali mislim da je trener prepoznao moj trud na treninzima i da mi je zato dao šansu i da sam ja opravdala svoju ulogu u tome. Mislim da je za ovako visoku pobjedu bila odlučujuća obrana, od početka smo nametnule agresivnu igru i svoj tempo, to smo kroz cijelu utakmicu radile i one nisu imale šanse odgovoriti na našu obranu i napad. Mislim da je to bio presudno u cijeloj utakmici. Nadam se da ću dobiti šansu i u drugom dijelu prvenstva, ali to će trener odlučiti.“

ostale
novosti