Igra Lokomotive u Györu puno bolja od rezultata

datum

Lokosice su susretu 4. kola skupine B Lige prvakinje pretrpjele i četvrti poraz. Na gostovanju kod aktualnih europskih doprvakinja, mađarske ekipe Györi Audi ETO KC izgubile su sa 32:16 (15:8).

U prvih 20 minuta naše su rukometašice uspijevale dobro držati rezultatski priključak i zahvaljujući odličnoj obrani zaostajale su samo dva gola (9:7). No, zbog izgubljenih lopti, koje su rezultirale protunapadima i golovima Györija, kao i isključenja naših igračica, mađarska ekipa radi 6:1 i na poluvremenu je već bilo 15:8.

Lokomotiva je u drugi dio utakmice ušla bez pogotka punih sedam minuta i Györi je u 38. minuti već bio na 18:8. Ta se razlika održavala sve do pred kraj utakmice, kada je zbog pogrešaka i neodlučnosti u napadu lokosica Györi otišao na visokih 16 pogodaka razlike.

Klara Birtić je s tri gola bila najefikasnija kod Lokomotive, dok su Reka Fodor i Estelle Nze Minko zabile po sedam pogodaka za Györi ETO.

„Ovo je dokaz kako neiskustvo može rezultirati time da jedna vrlo korektno odigrana utakmica završi velikom razlikom. U 26 minuti smo bili na -3, a onda napravili dva sasvim nepotrebna faula i ostali s četiri igračice na terenu, pa su se one odvojile na sedam razlike. Nakon toga smo imali ‘šuplji dio’ na početku drugog poluvremena kad napad nije funkcionirao. Vratili smo se, odigrali dosta korektno, a onda u zadnjih desetak minuta ponovno napravili niz tehničkih pogrešaka kad smo davali suparnicama loptu u ruke, a nismo imali ni dovoljno hrabrosti otići do gola. Mogu biti zadovoljan time da smo barem obranu odigrali na korektnoj razini, ali smo pogreškama kompromitirali rezultat koji je mogao biti puno bolji za nas“, rekao je nakon utakmice trener Nenad Šoštarić.

I Mia Tupek složila se s trenerom da je neiskustvo bilo glavni problem našim igračicama u Györu.

„Dobro otvorena utakmica, početak je bio onako kako nam je trener rekao, a nakon toga je naše neiskustvo došlo do izražaja. Kod ona dva isključenja su nam kola malo krenula nizbrdo. Ovo je veliko iskustvo za nas. Došle smo ovdje pokazati da iako smo mlada ekipa nismo slučajno u Ligi prvakinja. Ovo je jedna dobra utakmica za nastavak i napredovanje u Ligi prvakinja.“

Sljedeći nastup u Ligi prvakinja Lokomotiva će imati u subotu 15. listopada kada će gostovati kod turskog sastava Kastamonu Belediyesi.

ostale
novosti