Europske viceprvakinje slavile u Sutinskim vrelima, osam pogodaka Tene Petike

datum

Foto: Ivan Santro

U 11. kolu EHF Lige prvakinja, rukometašice Lokomotive su u subotu navečer u Sutinskim vrelima ugostile viceprvakinje Europe – mađarski Györ. Gošće iz Mađarske na kraju su slavile 27:16 uz osam pogodaka Ane Gros i 14 obrana Silje Solberg. Kod Lokomotive istaknula se Tena Petika s osam pogodaka, Tena Japundža dodala je tri gola, dok je vratarica Lena Ivančok utakmicu završila sa deset obrana.

Lokomotiva je jako dobro ušla u utakmicu. Naglasak je bio na obrani koja je u prvih nešto manje od 20 minuta dozvolila Mađaricama tek šest pogodaka. Napad je bio strpljiv, protiv sjajne obrane Györa nije bilo lako međutim, Tena Petika je u nekoliko situacija imala sjajnih rješenja izvana i Lokosice su posljednjih desetak minuta prvog dijela ušle izjednačene (6:6).

Nakon toga je kvaliteta gošći ipak došla do izražaja, norveška vratarka Silje Solberg prvi dio završila je s čak devet obrana. Stine Oftedal i Estelle Nze Minko ubacile su u ‘brzinu više’ i Györ je u samo nekoliko minuta napravio seriju od 6:0 i stigao do prednosti 12:6. Lokosice nakon toga smiruju igru, Lena Ivančok brani par lopti, Tena Japundža postigla je dva teška pogotka i na predah se otišllo s prednošću gošći 14:8 u koju je Slovenka Ana Gros ugradila čak pet pogodaka. Kod Lokomotive četiri pogotka Tene Petike u prvih 30 minuta.

Györ je i u drugom dijelu nastavio čvrsto u obrani dok su s druge strane terena, u realizaciji sigurne bile ponajprije Estelle Nze Minko, Ana Gros i Linn Blohm te je prednost mađarske ekipe polako rasla.

Trener Nenad Šoštarić iskušao je nekoliko opcija u napadu kojim je dirigirala Stela Posavec. Međutim, protiv visoke obrane Györa predvođene Line Haugsted i Yvettom Broch trebalo se izboriti za svaki gol. Za svaku pohvalu je bila preciznost Tene Petike s linije sedam metara koja je, nakon uvodnih promašaja Ane Malec i Mije Tupek pronašla lijek za nevjerojatnu Silje Solberg pogodivši četiri puta iz isto toliko pokušaja.

Na kraju, gošće iz Mađarske su slavile sa 27:16 uz osam pogodaka Ane Gros i 14 obrana Silje Solberg. Kod Lokomotive osam pogodaka Tene Petike i tri Tene Japundže. Lena Ivančok dodala je deset obrana.

Iduća utakmica Lokomotive na rasporedu je 21. siječnja kada Lokosice u EHF Ligi prvakinja gostuju kod Budućnosti.

Nenad Šoštarić, trener Lokomotive:
“Razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe je očita i bila je vidljiva danas na terenu. Bez obzira na to, smatram da smo odigrali dobru utakmicu. Zadovoljan sam sa 5-1 obranom, međutim u napadu smo promašili previše čistih prilika. Uvijek je užitak igrati protiv najboljih i učiti od njih te bih ovim putem poželio ekipi Gyora sreću u nastavku sezone”.

Ambrosio Jose Martin Cedres, trener Györa:
“Znali smo da neće biti lako. Mislim da smo se dobro pripremili i odigrali jako dobru utakmicu. U početku smo se malo mučili u napadu ali kasnije smo uspjeli uhvatiti pravi ritam i stići do pobjede. Čestitke Lokomotivi na kvalitetnom izdanju.”

Tena Petika, igračica Lokomotive:

“Naš cilj je uvijek isti – dati sve od sebe i vidjeti gdje će nas to na kraju dovesti. Györ zaista ima nekolicinu nevjerojatnih igračica, ali je naša obrana zaista funkcionirala jako dobro u tih prvih dvadesetak minuta. Kasnije zbog smanjene rotacije nismo uspjele zadržati tempo, ali mislim da sveukupno možemo biti zadovoljne današnjim izdanjem.”

Ana Gros, igračica Györa:
“Jako dobra naša utakmica danas. U prvih 15-20 minuta obrana Lokomotive je bila zaista agresivna i teško smo pronalazili rješenja međutim u nastavku smo strpljivom igrom uspjele pronaći način da probijemo taj blok. Naša golmanica je također bila sjajna danas i na kraju smo osigurali nove bodove.”

Lokomotiva – Gyor 16:27 (8:14)

Lokomotiva: Ivančok 10 obrana, Novosel; Burić 1, Tupek, Malec, Birtić 1, Posavec 1, Ćurić, Dramac 1, Petika 8 (4), Japundža 3, Kaluđerović, Bilandžić, Sedloska, Škarić, Jarak 1. Trener Nenad Šoštarić.

Gyor: Solberg 12+2 obrane, Toft; Haugsted 1, Blohm 3, Schatzl 1, Hansen, Gros 8 (5), Oftedal 4, Gyori-Lukacs 1, Fodor 1, Nze Minko 4, Broch 2, Faluvegi 1, Farkas 1(1). Trener Ambrosio Jose Martin Cedres.

ostale
novosti