Dobar otpor lokosica bukureštanskom Rapidu na startu Lige prvakinja

datum

Posavec i Birtić postigle su po šest pogodaka u dobrom izdanju Lokomotive na otvaranju EHF Lige prvakinja

U prvom kolu rukometne EHF Lige prvakinja, Lokomotiva je u subotu u Sutinskim vrelima ugostila rumunjski Rapid iz Bukurešta. Gošće su na kraju slavile 27:31 (12:16) uz po šest pogodaka Alexandre Badee i Elize Buceschi. Po šest puta precizne su s druge strane bile i Stela Posavec te Klara Birtić.

Lokomotiva je u prvih nekoliko minuta susreta izgledala bolje. Napad su predvodile Kristina Dramac i Tena Petika dok je za sredinu obrane zadužena bila Marija Kaluđerović i Lokomotiva bježi na dva pogotka prednosti. Ipak, nakon nepunih deset minuta, gošće sustižu i prestižu Lokomotivu uz nekoliko dobrih obrambenih akcija i brzih pogodaka. U ranom preokretu ulogu je imala i hrvatska reprezentativna vratarka na golu Rapida Ivana Kapitanović sa 4 obrane u prvih 15 minuta koje Rapid guraju do vodstva 10:5.

U nastavku prvog dijela Lokomotiva ipak lakše pronalazi put do gola Rapida. Ulaskom Sanje Dabevske na crtu obrana Rumunjki lakše puca što uspješno koriste ponajprije Stela Posavec i Tena Petika. Obrana Zagrepčanki na postavljeni napad gošći s druge je strane također izgledala bolje. Lena Ivančok zaustavila je nekoliko udaraca i Rapid odlazi na odmor sa prednošću od četiri pogotka razlike nakon što je Francuskinja Alexandra Lacrabere sa posljednjim sučevim zviždukom treći puta bila precizna sa linije sedam metara.

U vodstvo Rapida 16:12 nakon prvih 30 minuta Lacrabere je ugradila četiri svoja pogotka dok je Ivana Kapitanović zaustavila šest lopti. Kod Lokomotive u prvom dijelu sjajna Stela Posavec sa šest pogodaka dok je Tena Petika dodala tri.

U nastavak napadački sjajno ulazi Klara Birtić sa tri vezana pogotka dok je kod gošći nešto veći kut imala igračica na desnom krilu Alexandra Badea. Rumunjke su uspjele kontrolirati utakmicu do samog kraja i na kraju odnose bodove u Bukurešt.

U pobjedu 31:27 Alexandra Badea ugradila je šest pogodaka kao i Eliza Buceschi dok je iskusna Francuskinja Alexandra Lacrabere utakmicu završila sa pet pogodaka. Ivana Kapitanović zaustavila je 11 lopti. Kod Lokomotive s druge strane po šest pogodaka Stele Posavec i Klare Birtić dok su po tri dodale Lara Burić i Tena Petika. Lena Ivančok upisala je 12 obrana.

U sljedećem kolu Lige prvakinja, Lokomotiva putuje u Norvešku na ogled sa Storhamarom koji je na rasporedu za tjedan dana.

Lokomotiva – Rapid Bukurešt 27:31 (12:16)

Lokomotiva: Ivančok 11 obrana, Rašić; Burić 3, Tupek 2 (2), Malec, Birtić 6, Posavec 6, Curić 2, Dramac 2, Petika 3, Kaluđerović 1, Bilandžić, Sedloska, Škarić, Dabevska 1, Gichevska 1. Trener Nenad Šoštarić.

Rapid Bukurešt: Ciuca, Sandru, Kapitanović 10 obrana; Buceschi 6 (1), Perianu, Lopez 2, Gutierrez Bermejo 2, Korsos, Espinola, Kanor 4, Ostase 4, Fernandez, Hernandez 1, Lacrabere 5 (4), Badea 6, Grozav 1. Trener Carlos Viver.

Izjave nakon utakmice:

Carlos Viver, trener Rapid Bukurešta:

“Osjećali smo pritisak na putu za Zagreb, ali sretan sam da smo na kraju ipak uspjeli pobijediti. Ove prve utakmice u sezoni nikad nisu lagane, pogotovo kad ih igraš u gostima. Sada nam preostaje analizirati ovu utakmicu, izvući zaključke i pripremiti se što je bolje moguće za ono što slijedi.”

Nenad Šoštarić, trener Lokomotive:
“Bili smo svjesni da moramo pronaći način da ih usporimo, da ograničimo Fernandez i Lacrabere u tranziciji i mislim da smo u tome barem djelomično uspjeli. Naravno, kada igraš protiv ovakve ekipe ne smiješ raditi greške ako želiš pobijediti. Bez obzira, moram reći da čestitam svojim djevojkama na nastupu. Imamo najmlađu momčad u Ligi prvaka i moram biti zadovoljan sa njihovim današnjim izdanjem. Moramo nastaviti raditi, trenirati i pripremati se. To je jedino važno.”
 
Eliza Buceschi, igračica Rapid Bukurešta:
“Sretna sam što nosimo kući ova dva boda. Kao što je trener rekao, osjećali smo pritisak dolazeći ovdje jer svi očekuju pobjedu. Moram čestitati Lokomotivi na igri danas. Mislim da će ovo što rade značiti jako puno za cijeli hrvatski ženski rukomet u godinama koje slijede. Što se nas tiče, očigledno ima dosta stvari koje možemo poboljšati i učinit ćemo sve da dobro analiziramo utakmicu i budemo bolji u sljedećem kolu.”
 
Stela Posavec, igračica Lokomotive:
“Bilo je teško, kako smo i očekivali. Ogromno iskustvo za cijelu ekipu zasigurno. Na kraju samo minus četiri u utakmici koju smo odigrali jako dobro. Drago mi je da smo pokazali zajedništvo sredinom drugog dijela kada se Rapid pokušavao odvojiti. Očigledno ima načina za napredak i treba nastaviti raditi svaki dan.”
 

ostale
novosti