Ritam srijeda subota nastavlja se za Lokosice i ovaj tjedan. Prošlu srijedu su gostovale kod Zeline, a večeras u 18 sati u dvorani II Doma sportova očekuju Trešnjevku u 8. kolu 1. HRL za žene.

Nisu se ni stigle odmoriti od dramatične utakmice sa Sävehofom, a već ih očekuje nova utakmica u Prvenstvu Hrvatske. Ovu srijedu u Dom sportova dolazi Trešnjevka koja trenutno proživljava svoje najteže trenutke.

Trešnjevka je klub duge tradicije i uvijek je jedan od konkurenata za najbolje tri pozicije u Prvenstvu. Prošle godine su u Ligi za prvaka u obje utakmice Lokosicama pružile jak otpor i dobro ih namučile. Međutim, ove godine za Trešnjevku se situacija izuzetno otežala. Pogotovo u posljednjih nekoliko tjedana.

U prošlom kolu na domaćem terenu izgubile su od Osijeka iako su kroz cijelu utakmicu vodile. U posljednje četiri minute sve su "prosule". Sve to odraz je teške financijske situacije u klubu. Baš zbog toga i roster igračica se mijenja. Prema posljednjim informacijama klub su napustile Ana Toth koja je otišla u Rumunjsku, Nina Jukopila koja se seli u norvešku drugu ligu, Josipa Tomić igra za Dalmatinku, dok je Janja Golubić nova članica Koke.

Roster Trešnjevke polako ali sigurno se počeo osipati i ovo zasigurno nisu posljednje igračice koje su napustile klub, već će ih zasigurno bit još. Atmosfera u klubu zasigurno nije dobra, a i posljednji poraz protiv Osijeka sigurno je ostavio gorak okus.

Lokosice su favorit u ovom susretu, a uzevši u obzir situaciju u Trešnjevci i osljabljen roster ne bi trebalo biti previše problema u ovom susretu. Svaki bod u Prvenstvu Hrvatske je bitan i ne smije se ispustiti. Zamet je i dalje neporažen, dok Podravka i Lokomotiva imaju sve pobjede i međusobni remi.

Susret s Trešnjevkom igra se u 18 sati u dvorani II Doma sportova. Vidimo se!